"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДТЕК перейменує "Крименерго" і виплатить собі дивіденди

Середа, 27 червня 2012, 17:15

Акціонери енергопостачальної компанії "Крименерго" на зборах 25 червня ухвалили рішення про перейменування компанії в "ДТЕК Крименерго".

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу енергохолдингу ДТЕК.

Відповідні зміни внесені до статуту компанії.

Також в ході зборів наглядова рада "ДТЕК Крименерго" призначила на посаду генерального директора Едуарда Соколовського.

Реклама:

При цьому був прийнятий новий статут "ДТЕК Крименерго", згідно з яким головним виконавчим органом є генеральний директор компанії, який призначається наглядовою радою.

Також акціонери прийняли рішення про виплату 10 млн гривень дивідендів за 2011 рік, або 30% від чистого прибутку. 1,7 млн гривень, або 5% від прибутку, буде направлено до резервного фонду, 21,6 млн, або 65% від прибутку - на розвиток виробництва.

Як відомо, найбільший вертикально інтегрований енергохолдинг України "ДТЕК" володіє 57,49% акцій "Крименерго", ще 25% акцій належать НАК "Енергетична компанія України".

ДТЕК, якийвходить до групи "Систем Кепітал Менеджмент" Рината Ахметова, купив держпакет акцій "Крименерго" на початку травня. За 45% акцій ДТЕК заплатив 256 млн гривень.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи СКМ.

Холдингу делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: