Медведєв натякнув, що Україні доведеться вибирати, з ким інтегруватися

Середа, 27 червня 2012, 16:20

Голова уряду РФ Дмитро Медведєв вважає, що Україна та Росія рано чи пізно повинні відповісти на питання про взаємну інтеграцію.

Про це він сказав на зустрічі з президентом України Віктором Януковичем у Києві, повідомляє агентство УНІАН.

Медведєв підкреслив, що Україна є найближчим сусідом і партнером Росії, й "у нас із різних причин немає ніяких підстав переглядати наші стратегічні взаємовідносини".

За словами російського прем'єра, існують питання щодо інтеграційних об'єднань, щодо векторів економічного розвитку країн.

Реклама:

"Але, на мій погляд, навіть по цих, можливо, найскладніших питаннях (вони складні не тому, що невирішувані, а тому, що від них залежить майбутнє), я розумію, чому Україна приймає таку дуже акуратну позицію з цих питань", - сказав Медведєв і додав, що рано чи пізно все одно на ці питання доведеться давати відповіді.

Він висловив надію, що сьогодні в ході його зустрічей в Києві ці питання обговорюватимуться в дружній атмосфері.

Також Медведєв зазначив, що сьогодні міжнародне становище не радує, і все свідчить про те, що простого економічного майбутнього ні в кого не буде.

"Нам доведеться ухвалювати рішення, можливо, іноді жорсткі, надзвичайні рішення для того, щоб підтримувати наші економіки", - сказав Медведєв, зазначивши, що іноді треба буде ухвалювати рішення не лише самостійно, але й разом із партнерами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: