"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд хоче уніфікувати ставки єдиного внеску на соцстрахування

Середа, 27 червня 2012, 13:11

Уряд пропонує уніфікувати ставки єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з метою скорочення формованої платником кількості платіжних документів.

Відповідний законопроект Кабміну "Про внесення змін до статті 8 закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо сплати єдиного внеску) №10671 зареєстровано у Верховній раді 26 червня, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні Пенсійним фондом відкрито 88 рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Зазначені рахунки відкриваються в розрізі категорій платників та класів професійного ризику виробництва", - зазначено в пояснювальній записці до документа.

У законопроекті пропонується здійснювати розрахунок пропорцій розподілу єдиного внеску за видами загальнообов'язкового державного соціального страхування на підставі звітних даних про нарахування єдиного внеску за підсумками попереднього року.

Реклама:

Згідно з документом, сума єдиного внеску на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (до солідарної системи) становить 85,53%, на випадок безробіття - 5,09%, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, - 3,64%, у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, - 5,74%.

Як зазначено в пояснювальній записці, згідно з чинним законом, загалом існує 67 розмірів єдиного внеску залежно від класів професійного ризику виробництва, 15 розмірів за окремими категоріями платників і видами виплат і шість - для утримання єдиного внеску.

Залежно від видів виплат, які нараховуються, один роботодавець формує від двох до семи платіжних документів.

Як повідомлялося, нещодавно Верховна рада прийняла в першому читанні проект закону "Про внесення змін до закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: