"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Зростання економіки Китаю в І півріччі може перевищити 7,5%

Середа, 27 червня 2012, 12:05

Річне зростання економіки Китаю може перевищити 7,5% в першій половині 2012 року, але економіка як і раніше схильна до зростаючого знижувального тиску.

Про це повідомив чиновник міністерства промисловості Китаю в інтерв'ю газеті Jinan Times, пише Reuters.

Аналітики, опитані в травні, вважають, що зростання економіки Китаю в другому кварталі становитиме 7,9% в порівнянні з роком раніше, тоді як річне зростання економіки сповільниться до 8,2%, мінімального рівня з 1999 року.

Темпи зростання в першому кварталі повинні співпасти з офіційним прогнозом на 2012 рік, але уряд повинен швидко діяти, щоб запобігти подальшому уповільненню зростання, сказав головний інженер міністерства промисловості і інформатизації КНР Чжу Хунжень.

Реклама:

"ВВП виріс на 8,1% в першому кварталі, і економічне зростання може бути вище 7,5% в першій половині року", - сказав Чжу.

"В цілому, поточна економічна ситуація в Китаї стабільна, і показник зростання знаходиться на рівні, встановленому урядом раніше цього року".

Китай ще не зазнав різкого економічного спаду, як в 2008-2009 роках, коли мільйони робочих мігрантів втратили роботу, але компанії, тим не менш, відчувають труднощі через слабкий попит і надлишкову виробничу потужність, сказав Чжу.

Похмура статистика Китаю та світової економіки в цілому призвела в останні кілька тижнів до скорочення прогнозів серед економістів, і багато аналітиків тепер вважають, що зростання економіки Китаю лише трохи перевищить 7%.

На початку червня Центробанк Китаю скоротив процентні ставки вперше з кінця 2008 року для стимулювання зростання.

Прем'єр КНР Вень Цзябао скоротив в березні мету річного зростання економіки на 2012 рік до 7,5%, найнижчого рівня з 1990 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: