Крим залучить 15 мільйонів євро на модернізацію водопровідних систем у Ялті

Вівторок, 26 червня 2012, 20:18

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) та Кримське республіканське підприємство (КРП) "Виробниче підприємство водопровідно-каналізаційного господарства Південного берега Криму" (Ялта, АРК) 26 червня підписали договір про надання підприємству кредиту до 10 млн євро на модернізацію водопровідно-каналізаційних систем Великої Ялти.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу ЄБРР.

"Цей проект є дуже актуальним, оскільки інфраструктура водопостачання та водовідведення в Криму вже не перше десятиліття потерпає від браку інвестицій і являє очевидну загрозу для унікальної природного середовища півострова і Чорного моря", - наводяться в прес-релізі банку слова директора відділу муніципальної та екологічної інфраструктури ЄБРР Жана-Патріка Марке.

Як уточнив агентству прес-секретар представництва ЄБРР в Україні Антон Усов, договір кредиту підписаний на 13 років. Пільговий період складе три роки.

Реклама:

Додаткові подробиці він не повідомив.

Крім того, відповідно до прес-релізу ЄБРР, проект також співфінансується Шведським агентством міжнародного розвитку (SIDA), яке надає для його реалізації грант на суму до 5 млн євро.

За словами Усова, договір гранту також підписаний сторонами 26 червня.

Уряд АРК розпорядженням № 401-р від 26 червня 2012 року схвалив проект договору гранту між КРП "Виробниче підприємство водопровідно-каналізаційного господарства ПБК", Радміном АРК та ЄБРР щодо інвестиційного гранту з рахунку, спільного між Швецією та ЄБРР проекту розвитку муніципальної інфраструктури в Криму.

Підписати договір гранту уповноважений глава Радміну Анатолій Могильов.

Як відомо, у травні 2011 року було прийнято рішення про те, що ЄБРР і влада АРК відновлять перервану близько п'яти років тому реалізацію проектів ЕББР в автономії щодо завершення модернізації водопровідної і каналізаційної системи Ялти.

Проект реконструкції систем водопостачання та водовідведення ПБК розроблений із метою підвищення якості очищення стічних вод, запобігання випадків скидання неочищених стоків у приймаючі водойми, скорочення енергоспоживання, забезпечення стабільної подачі води населенню та екологічної безпеки.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україну. Банк взяв на себе зобов'язання щодо надання інвестицій на суму більше 7,4 млрд євро в рамках 293 проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: