"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Хорошковський вважає перспективною співпрацю у Чорноморському регіоні

Вівторок, 26 червня 2012, 20:02

Україна вважає перспективним співробітництво в рамках Організації чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС).

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський на саміті ОЧЕС у Стамбулі у вівторок, повідомляє агентство "Українські новини".

"Україна оптимістично оцінює перспективи нашого співробітництва", - сказав він.

При цьому Хорошковський висловив думку, що за 20 років існування ОЧЕС стала платформою для економічного співробітництва не тільки в регіоні, але й далеко за його межами.

Реклама:

"Водночас ми повинні проаналізувати причини, чому ми не отримали конкретні результати у вирішенні актуальних проблем. Я впевнений, що наші загальні зусилля дозволять нам відповісти на виклики сьогоднішнього й завтрашнього днів", - сказав перший віце-прем'єр.

Він також висловив задоволення у зв'язку зі зміцненням зв'язків між ОЧЕС та Організацією Об'єднаних націй, а також Європейським Союзом, особливо після вступу до ЄС Румунії і Болгарії.

Хорошковський наголосив, що Україна завжди була одним із найбільших вкладників у бюджет організації, активним членом всіх її органів і налаштована на подальший розвиток співробітництва.

Зокрема, зі слів першого віце-прем'єра, Україна готова запропонувати новий проект у транспортній галузі, інтерес до якого вже виявили не тільки країни-учасниці ОЧЕС, але й держави, які не входять в організацію.

Як відомо, ОЧЕС була створена в 1992 році для розвитку економічних відносин між країнами Чорноморського регіону, а також для боротьби з організованою злочинністю й тероризмом.

Членами ОЧЕС є Албанія, Азербайджан, Вірменія, Болгарія, Греція, Грузія, Молдова, Румунія, Росія, Туреччина й Україна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!