Уряд затвердив порядок використання бюджетних коштів у статутному капіталі "Укроборонпрому"

Вівторок, 26 червня 2012, 18:54

Кабінет міністрів затвердив механізм використання коштів держбюджету за бюджетною програмою "Формування статутного капіталу держконцерну "Укроборонпром".

Про це ідеться в урядовій постанові № 580 від 25 червня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно із документом, бюджетні кошти спрямовуються на поповнення СК держконцерну у відповідності з планом їхнього використання, затвердженим Міністерством економічного розвитку і торгівлі, для технічного переоснащення держпідприємств - учасників держконцерну, включно із придбанням сучасного обладнання, підготовку виробництва і освоєння випуску нових зразків високотехнологічної промислової продукції на потужностях учасників держконцерну, зокрема, витрати на дослідно-конструкторські розробки, конструкторську, технологічну й організаційну підготовку виробництва.

Головним розпорядником бюджетних коштів за програмою та її відповідальним виконавцем виступає Мінекономрозвитку.

Реклама:

Держконцерн "Укроборонпром" створений відповідно до указів президента від 9 і 28 грудня 2010 року і постанови уряду №1221 від 29 грудня 2010 року і, відповідно до ухваленого Верховною радою у червні 2011 року закону, спільно з урядом забезпечує управління об'єктами держвласності в ОПК.

Мінекономрозвитку як уповноважений орган, представлене у складі наглядової ради держконцерну.

Згідно зі статутом держконцерну, його учасники зберігають статус юридичної особи та профіль діяльності, а також господарську самостійність з урахуванням обмежень, передбачених статутом і законодавством.

На сьогодні до складу "Укроборонпрому" входять загалом 125 підприємств - це держкомпанія "Укрспецекспорт" та його дочірні підприємства, а також 118 підприємств оборонно-промислового комплексу.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович у вівторок призначив генеральним директором Державного концерну "Укроборонпром" Сергія Громова замість Дмитра Перегудова, який обіймав цю посаду із 8 лютого 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: