"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна та ЄБРР парафували угоду про кредит на добудову дніпропетровського метро

Вівторок, 26 червня 2012, 16:25

Україна та Європейський банк реконструкції та розвитку парафували кредитну угоду про виділення грошей на будівництво дніпропетровського метрополітену.

Про це на виїзному засіданні колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул, передає Радіо "Свобода".

За його словами, ідеться про виділення близько 400 млн євро, відтак, після підписання угоди буде організований міжнародний тендер для визначення компанії, яка добудує підземку.

"Думаю, в середині осені до нас зайде потужний підрядник", – зазначив Вілкул.

Реклама:

Як відомо, наприкінці травня 2012 року Дніпропетровська міська рада затвердила проект завершення будівництва метрополітену в місті і дала згоду на залучення кредитних ресурсів від Європейського банку реконструкції і розвитку та Європейського інвестиційного банку для завершення цього будівництва.

Як повідомив тоді міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко, на добудову метро піде 304 млн євро кредитних коштів.

Водночас, депутат Дніпропетровської міської ради Сергій Жуков заявив, що, взявши таку позику, для покриття відсоткової ставки Дніпропетровськ платитиме по 90 млн гривень на рік.

Нині Дніпропетровський метрополітен складається з однієї лінії з шести станцій, яка прямує від однієї з околиць до вокзалу, не доходячи до центру міста.

У найперших планах добудови – додати ще кілька станцій у центральній частині Дніпропетровська.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: