НБУ і Народний банк Китаю підписали угоду про свопи на 2,36 мільярда доларів

Вівторок, 26 червня 2012, 15:37

Національний банк України та Народний банк Китаю в вівторок підписали договір про валютні свопи на суму 15 млрд китайських юанів (2,36 млрд доларів).

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу китайського банку.

Згідно з умовами договору, сума постачання української валюти складає 19 млрд гривень.

Угода дійсна протягом трьох років, крім того, вона може бути продовжена за взаємною згодою.

Реклама:

Зазначена домовленість двох центробанків сприятиме зростанню експортно-імпортних операцій між країнами, розвитку інвестування та в цілому підтримання в них фінансової стабільності, зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, українська делегація на чолі з колишнім першим заступником голови НБУ Юрієм Колобовим в ході візиту в КНР у листопаді 2011 року домовилися про підписання угоди про проведення операцій валютний своп.

Угода надає можливість суб'єктам господарювання двох країн використовувати національні валюти для здійснення експортно-імпортних операцій та проведення розрахунків у національних валютах без залучення валют третіх країн.

Раніше з посиланням на джерело в НБУ зазначалося, що представники Нацбанку Україна домовилися з Народним банком Китаю про проведення свопів в національних валютах: китайська влада готова проводити своп-операції на весь обсяг товарообігу між двома країнами, але НБУ погодився на переклад в юані тільки третини розрахунків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!