"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німеччина знайшла у себе трильйони кубометрів сланцевого газу

Вівторок, 26 червня 2012, 14:21

Запаси сланцевого газу в Німеччині становлять кілька трильйонів кубометрів, і його видобуток не становить небезпеки при дотриманні ряду правил.

Про це говориться в доповіді Федерального інституту геологічних наук та природних ресурсів Німеччини (BGR), передає Reuters.

За його оцінкою, запаси становлять від 6,8 до 22,6 трильйона кубометрів, з яких 0,7-2,3 трильйона є потенційно видобувними.

На думку інституту, технологія фрекінга не представляє небезпеки для грунтових вод при виконанні декількох умов.

Реклама:

"З точки зору геологічної науки, можливе використання технології (фрекінга) без шкоди навколишньому середовищу при дотриманні узаконених правил, необхідних технічних параметрів і попереднього дослідження кожної ділянки", - йдеться в доповіді.

Видобуток газу в Німеччині знизилася до 14% внутрішнього споживання, що становив в минулому році 842 млрд кіловат-годин.

На постачання з Росії припадає 40% споживаного в Німеччині газу.

Земля Північний Рейн-Вестфалія в 2010 році видала ліцензії на розвідку сланцевого газу 10 міжнародним компаніям.

Американська ExxonMobil оцінила запаси сланцевого газу в Німеччині в 827 мільярдів кубометрів.

Дві країни Євросоюзу - Франція і Болгарія - заборонили розвідку сланцевого газу із застосуванням технології фрекінга через побоювання щодо забруднення навколишнього середовища.

Сусідня з Німеччиною Польща продовжує роботу в цьому напрямку, прагнучи знизити залежність від російського газу, і планує почати видобуток сланцевого газу в 2014 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: