Уряд виділив Києву на компенсацію різниці в тарифах 2,5 мільярда гривень

Вівторок, 26 червня 2012, 12:41

Відповідно до постанови уряду, Київ у 2012 році отримає з держбюджету субвенцію у розмірі 2,515 млрд гривень на погашення заборгованості, що виникає через різницю у тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко, йдеться у повідомленні КМДА.

За його словами, з цих коштів 2,232 млрд гривень буде перераховано ПАТ "Київенерго", 63,5 млн гривень – ПАТ "Екостандарт" (Дарницька ТЕЦ), 39,6 млн гривень іншим котельням міста, а 179,5 млн гривень – ПАТ "АК "Київ водоканал".

"На погашення заборгованості, яка виникає через різницю в тарифах з держбюджету для всієї України виділено 4,5 мільярди гривень. Київ отримає більше половини цих коштів. Уряд відреагував на наш запит і прийняв обґрунтування у необхідності виділення саме такої суми", - сказав Крамаренко.

Реклама:

За даними КМДА, відповідно до зазначеної постанови підприємства провели розрахунки між фактичними витратами та зазначеними тарифами і подали до Київської міської територіальної комісії з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу.

"Комісія прийняла рішення про підтвердження витрат, які підлягають відшкодуванню",- сказано в повідомленні адміністрації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: