Нафта дешевшає на побоюваннях з приводу саміту ЄС

Вівторок, 26 червня 2012, 09:14

Світові ціни на нафту знижуються у вівторок на тлі побоювань учасників ринку щодо відсутності відчутних результатів саміту ЄС, який відбудеться пізніше на поточному тижні.

Про це свідчать дані торгів, передають "РИА новости".

Вартість липневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI на електронних торгах в Нью-Йорку на ранок 26 червня знизилася на 0,29 долара, або на 0,37%, - до 78,92 долара за барель.

Ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,21 долара, або на 0,23%, - до 90,80 долара за барель.

Реклама:

"Ринки намагаються заздалегідь убезпечити себе на той випадок, якщо за підсумками саміту ризики в Європі залишаться на колишньому рівні", - сказав в інтерв'ю агентству Bloomberg головний ринковий аналітик CMC Markets у Сіднеї Рик Спунер.

Напередодні канцлер ФРН Ангела Меркель, виступаючи на прес-конференції в Берліні, в черговий раз відкинула ідею запуску єдиних держоблігацій єврозони.

Питання про виведення на ринок таких паперів залишається каменем спотикання серед європейських лідерів.

У той же час, напередодні до країн єврозони, які вже отримують фіндопомогу для підтримки економіки, приєдналися Іспанія, що направила офіційний запит Єврогрупи, і Кіпр.

На думку влади Кіпру, зовнішня фінансова підтримка допоможе обмежити ризики для фінансової системи, які виходять від кризи в Греції.

В ході торгів вівторка стануть відомі дані по запасах сировини на оптових складах США за тиждень, що публікуються Американським інститутом нафти (API).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: