Газпром хоче знати, скільки газу закачала Україна в свої сховища

Понеділок, 25 червня 2012, 19:45

Голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер і голова НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін у понеділок обговорили питання прозорості для "Газпрому" закачування газу в українські підземні сховища газу (ПСГ).

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу "Газпрому".

Згідно із повідомленням, зустріч Бакуліна і Міллера відбулася як продовження переговорів, що пройшли в рамках Петербурзького економічного форуму з міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойком.

"На зустрічі обговорювалися питання, пов'язані із забезпеченням прозорості для "Газпрому" процесу закачування газу в українські ПСГ, враховуючи досягнуті раніше домовленості та наданий на ці цілі аванс зі сторони російської компанії", - ідеться у повідомленні.

Реклама:

Як повідомлялося, у червні "Газпром" надав НАК "Нафтогаз України" аванс у розмірі 2 млрд доларів за транзит російського газу.

Аванс дозволив "Нафтогазу" поповнити обігові кошти для закупівлі природного газу й подальшого його закачування в українські ПСГ.

На думку "Газпрому", своєчасне заповнення газом ПСГ України дозволить компанії виконати свої зобов'язання щодо безперебійного транзиту російського газу до Європи цієї зими.

21 червня в рамках Петербурзького економічного форуму Юрій Бойко провів зустріч із Олексієм Міллером і обговорив питання співробітництва в газовій сфері.

Бойко ще раз поінформував російську сторону про зменшення закупівлі Україною російського газу в 2013 році, про що була подана відповідна заява.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: