У Міноборони відхрестилися від намірів зробити із солдатів свинопасів

Понеділок, 25 червня 2012, 18:48

Військові формування, що не входять у сферу управління Міністерства оборони, не займаються розведенням худоби, свиней та птиці.

Про це заявила прес-служба Міноборони, коментуючи статтю газети "Дзеркало тижня. Україна" "Бойові свині Саламатіна".

У прес-службі зазначили, що Міністерством оборони вживаються дієві заходи з метою позбавлення та обмеження права здійснювати господарську діяльність військовими частинами, закладами та установами.

Так, із реєстру військових частин як суб'єкти господарської діяльності в Збройних силах виключені 632 військові структури.

Реклама:

"На даний момент до реєстру військових частин як суб'єктів господарської діяльності в ЗСУ, які займаються економіко-господарською діяльністю (надають послуги, здають в оренду військове майно), включені 365 військових частин, закладів, установ і організацій", - ідеться у повідомленні.

У Міноборони зазначають, що військові частини, починаючи з 2006 року разведенням великої рогатої худоби, свиней, птиці, вирощуванням зернових культур не займаються.

Зазначені види господарської діяльності вилучені з усіх свідоцтв про реєстрацію військових частин як суб'єкти господарської діяльності у ЗСУ.

Водночас, зазначеними видами діяльності (розведенням худоби, свиней, птиці) займаються інші військові формування, що не входять у сферу управління Міністерства оборони, повідомили у прес-службі.

У міністерстві також відзначили, що не передбачається введення для ЗСУ додаткових видів господарської діяльності, зокрема розведення великої рогатої худоби, свиней, птиці, вирощування зернових культур тощо.

Як повідомлялося, раніше тижневик "Дзеркало тижня. Україна" написав, що міністр оборони Дмитро Саламатін розробив план реформування господарської діяльності військових частин.

Відповідно до плану, який вже направлений на адресу 11 міністерств і відомств, у військових частинах запропоновано додати 78 нових видів господарської діяльності.

Зокрема, глава оборонного відомства запропонував військовим зайнятися розведенням великої рогатої худоби, буйволів та домашньої птиці.

Це окрім випасу свиней, овець і кіз, вирощування ягід, горіхів й "інших фруктів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: