"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін перерозподілив кошти на розробку проекту заводу з виробництва ядерного палива

Понеділок, 25 червня 2012, 15:33

Уряд виключив розвиток Новокостянтинівського родовища уранових руд (Кіровоградська обл.) із переліку заходів, що фінансуються за рахунок державної цільової програми "Ядерне паливо України".

Відповідне рішення закріплене постановою Кабінету міністрів № 571 від 13 червня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Разом ыз тим, кошти держпрограми будуть виділені на розробку проекту будівництва в Україні заводу з фабрикації ядерного палива.

Раніше передбачалося, що держкошти будуть виділятися лише на розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва цього об'єкта.

Реклама:

Як відомо, Новокостянтинівське родовище розробляється держпідприємством "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" ("СхідГЗК", Жовті Води Дніпропетровської обл.).

Навесні 2011 року СхідГЗК представив проект ТЕО промислового освоєння Новокостянтинівського родовища загальною вартістю 6,5 млрд гривень.

В якості основного джерела фінансування передбачається залучення позабюджетних коштів у вигляді банківських кредитів, а також власні кошти підприємства, отримані в ході реалізації проекту.

Документ передбачає вихід на проектну потужність родовища на щорічній видобуток 2,5 тис. тонн урану протягом п'яти років.

Спільне підприємство російського ВАТ "ТВЕЛ" і українського ДК "Ядерне паливо" планує приступити до будівництва заводу ядерного палива на території України, на початку 2013 року.

Найближчим часом техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) спорудження заводу буде передане на затвердження до Кабінету міністрів.

У 2011 році були завершені процедури з реєстрації російсько-українського СП по спорудженню заводу ядерного палива - приватного акціонерного товариства "Завод з виробництва ядерного палива" (ЗАТ "ЗВЯП").

50% +1 акція в ньому належить "Ядерному паливу", а 50% -1 акція - ТВЕЛу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: