Іспанія офіційно попросила грошей у Європи

Понеділок, 25 червня 2012, 13:55

Іспанія офіційно звернулася до партнерів по єврозоні з проханням виділити кредит для порятунку банківської системи цієї країни.

У понеділок міністр економіки Іспанії Луїс де Гіндос надіслав листа президенту єврогрупи Жану-Клоду Юнкеру з проханням про "фінансову допомогу", передає Радіо Свобода

Точна сума, про яку просить Іспанія, невідома.

Деякі ЗМІ кажуть про 100 мільярдів євро, деякі посилаються на слова експертів, які минулого тижня заявили, що для порятунку банківської системи Іспанії потрібно щонайменше 62 мільярди євро.

Іспанія нині потерпає від тривалого економічного спаду та високих показників безробіття.

Між тим фінансова підтримка європейських економік на адресу найбідніших країн скоротилася, відзначають фінансові експерти, передає ВВС.

Реклама:

Згідно з доповіддю неурядової організації Data, фінансова криза в Європі призвела до того, що багато держав почали скорочувати фонди, які виділяють для допомоги найбіднішим країнам.

Найбільші скорочення "донорського" бюджету спостерігалися в Іспанії та Греції. В цілому Європа почала витрачати на ці цілі на 1,5% менше.

При цьому, за словами експертів, той об'єм, який необхідний для виконання європейських обіцянок щодо підтримки найбідніших країн, невеликий в порівнянні з тими сумами, які планується виділити на підтримку іспанських банків.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: