Fitch знизило рейтинги Кіпру

Понеділок, 25 червня 2012, 13:27

Агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Республіки Кіпр в іноземній і національній валюті на один щабель до ВВ + з ВВВ-.

Короткостроковий РДЕ знижений з F3 до В, прогноз "негативний", передають "Ведомости".

Межа з рейтингів країни підтверджена на рівні ААА.

У прес-релізі агентства рейтингове рішення пояснюється істотним збільшенням обсягів капіталу, який буде потрібен для допомоги кіпрським банкам, в порівнянні з січневою оцінкою Fitch.

Реклама:

В агентстві вважають, що на додаток до 1,8 млрд євро, необхідних для підтримки Cyprus Popular Bank, буде потрібно до 4 млрд євро для рекапіталізації інших кредитних організацій.

Велика частина їх збитків пов'язана з наявними в портфелях грецькими активами, хоча помітно зросло і число безповоротних кредитів на тлі падіння ВВП і зростання безробіття.

У Fitch вважають, що, навіть якщо Греція залишиться в єврозоні, банки Кіпру будуть в середньостроковій перспективі нести втрати через рецесію в її економіці.

У 2012 році держборг Кіпру, як вважають аналітики, перевищить 100% ВВП, хоча раніше цей показник очікувався на рівні 88%.

Дефіцит бюджету становитиме 3,9% ВВП.

Кіпру потрібна серйозна фінансова реформа для збільшення продуктивності і зростання конкурентоспроможності економіки, говориться в прес-релізі.

14 червня суверенний кредитний рейтинг Кіпру знизило до рівня Ba3 з Ba1 агентство Moody's.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: