"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ХлібІнвестбуд" експортує в 2,5 рази більше зерна, ніж роком раніше

Понеділок, 25 червня 2012, 09:53

За підсумками поточного маркетингового року експортний підрозділ Державної продовольчо-зернової корпорації - компанія "ХлібІнвестбуд" планує вийти на показник експорту в 3 млн тонн.

Про це повідомили в компанії, пише "Дело".

За попередніми даними, на 1 червня 2012 року обсяг товарного експорту компанії "ХлібІнвестбуд" становив близько 2,8 млн тонн, з яких левова частка припала на зернові культури - пшеницю, кукурудзу, ячмінь.

"Крім зернових, компанія поставила на зовнішні ринки майже 19,5 тис тонн олійних і бобових культур (ріпак і соя), а також більш 32,2 тис тонн продуктів переробки зернових - муки, пластівців, круп і пшеничних висівок", - сказав комерційний директор компанії "ХлібІнвестбуд" Роберт Бровді.

Реклама:

Основна частина продукції була реалізована компанією на ринках Близького Сходу, Північної Африки та Середземномор'я.

Серед пріоритетних країн-споживачів слід назвати Єгипет, Саудівську Аравію, Марокко, Ізраїль, Іспанію, Італію.

Нагадаємо, що в минулому сезоні (липень 2010 - червень 2011) компанія поставила на зовнішні ринки близько 1,2 млн тонн зернових, увійшовши в топ-5 найбільших зернотрейдерів України в перший же рік своєї роботи.

Таким чином, в поточному сезоні в порівнянні з попереднім обсяг поставок більш ніж подвоївся.

Нагадаємо, що "регіонала" Юрія Іванющенка підозрюють в тому, що він має стосунок до скандально відомої компанії "ХлібІнвестБуд", яка раніше отримала непропорційну кількість квот на експорт зерна від уряду за схемою, яку учасники ринку вважають непрозорою.

Сам Іванющенко завжди спростовував цю інформацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: