"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко обвинувачують у збитку в 30 мільйонів

Понеділок, 25 червня 2012, 09:37

Слідство стверджує, що компанія ЄЕСУ під керівництвом екс-прем'єра Юлії Тимошенко нанесла державі збиток у розмірі понад 30 млн гривень.

Про це говориться в обвинувальному висновку, текст якого є в розпорядженні "Комерсант-Україна".

Документ на 117 сторінках був складений і підписаний начальником слідчого відділу управління СБУ в Харківській області Грабиком 28 березня цього року й наступного дня затверджений прокурором Харківської області Геннадієм Тюріним. 

Більшу частину обвинувального висновку становлять дані, зібрані слідчими ще 11 років тому, коли вперше була порушена справа про відхилення Юлією Тимошенко від сплати податків.

Реклама:

За даними слідства, завдяки схемі компанія ЄЕСУ шляхом незаконного відшкодування ПДВ одержала понад 14 млн грн, крім того, було "скоєно завершений замах на заволодіння коштами держбюджету" на суму 11,8 млн грн, а також доведений факт навмисного відхилення від сплати ПДВ на суму 4,7 млн грн. 

Співучасниками злочину названий свекор екс-прем'єра Геннадій Тимошенко (помер у травні цього року), який був генеральним директором ЄЕСУ, колишній головний бухгалтер цієї компанії Антоніна Болюра, а також екс-заступник генерального директора Євген Шаго й колишній головний бухгалтер ЄЕСУ, пізніше — бухгалтер відділу зовнішньоекономічних розрахунків Лідія Сокольченко. 

Аналіз обвинувального висновку підтверджує заяву захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, який раніше повідомляв, що прямих доказів причетності Тимошенко до махінацій з податковими деклараціями ЄЕСУ немає.

У документі зазначено, що дії, які стосувалися реалізації "злочинного плану", виконувалися зазначеними особами "на виконання усних розпоряджень Тимошенко Ю. В.".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: