Азіатсько-Тихоокеанському регіону пророкують лідерство в світовій економіці

Субота, 23 червня 2012, 11:54

Азіатсько-Тихоокеанський регіон (АТР) в найближчі 20 років стане лідируючим у світовій економіці.

Про це заявив колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін на "круглому столі" в рамках економічного форуму, що пройшов у Санкт-Петербурзі, передають "Ведомости".

"Я впевнений в тому, що в найближчі 20 років цей регіон стане основним, головним чином через збільшення частки Китаю і більш високі темпи зростання цієї економіки в порівнянні з іншими регіонами світу", - сказав Кудрін.

Екс-міністр додав, що АТР, будучи привабливим регіоном для інвестиційних проектів, у той же час стає більш вразливим до європейської кризи.

Реклама:

"Цей регіон сьогодні втягується у відносини з усіма іншими регіонами. Це має дуже велике значення для глобалізації, але в умовах нинішньої кризи цей регіон став більш вразливим до кризи в Європі", - пояснив Кудрін.

Він зазначив, що азіатські банки видали велику кількість кредитів своїм європейським партнерам і тепер безпосередньо залежать від ситуації в Європі.

Крім того, велика кількість продукції з АТР направляється в інші регіони світу, додав Кудрін.

Глава Goldman Sachs Asset Management Джим О'Ніл на "круглому столі" також відзначив тісні зв'язки Азіатсько-Тихоокеанського регіону, в першу чергу Китаю, з іншими регіонами.

"Якщо порівнювати з європейським кризою, то кожні 11,5 тижнів в Китаї створюється нова Греція, тобто все, що відбувається в світі, торгівля, все, що пов'язане з регіоном Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС), - існує дуже багато потенційної нестабільності", - сказав О'Ніл.

За його словами, нестабільність характерна не тільки для інших регіонів, а й значною мірою концентрується в регіоні АТЕС - зокрема, в Південній і Північній Кореях.

"Це дуже серйозні проблеми зараз, але тут також і виникають чудові можливості", - зазначив O'Ніл.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: