Каськів обіцяє до кінця року 300 точок з продажу якісної води

Субота, 23 червня 2012, 11:21

Згідно плану реалізації Національного проекту "Якісна вода" до кінця 2012 року має бути змонтована мережа у 300 точок з продажу чистої води у містах Луганськ, Маріуполь та Одеса.

Про це заявив Владислав Каськів, голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України, йдеться у повідомленні відомства.

"Національний проект "Якісна вода" - це рентабельний бізнес з високою інвестиційною привабливістю, який комплексно вирішує гостру соціальну проблему – забезпечення населення якісною питною водою, за низькою вартістю", - заявив Каськів.

За даними Держагентства з інвестицій, наразі повністю завершена розробка техніко-економічного обґрунтування, а також розроблено та подано на затвердження уряду ТЕО проекту.

Реклама:

Загалом документ передбачає обґрунтування створення мережі пунктів очистки води у 15 містах України: Алчевську, Дніпропетровську, Харкові, Херсоні, Києві, Луганську, Луцьку, Маріуполі, Миколаєві, Одесі, Рівному, Тернополі, Вінниці, Запоріжжі, Житомирі з орієнтовними техніко-економічними показниками до 2013 року.

"Розробником ТЕО є німецька компанія Eco-Holz Vertriebs GmbH, яка у грудні 2011 року взяла участь у відкритих торгах на закупівлю послуги розробки ТЕО та перемогла, оскільки її пропозиція була визнана найбільш економічно вигідною", - сказано в повідомленні.

За розрахунками агентства, загальний обсяг інвестицій, необхідних для впровадження Національного проекту "Якісна вода" становить 3 млрд гривень.

"Частка витрат за рахунок державного бюджету становитиме до 35%. Термін розгортання мережі з пунктами, де можна придбати чисту воду: 5-6 років. Загальна кількість об’єктів в мережі - 23 тис шт. Загальна кількість новостворених робочих місць: близько 3000", - повідомили у Держагентстві з інвестицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: