"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Парламент додав грошей розвідникам

Субота, 23 червня 2012, 10:58

Верховна рада ухвалила в першому читанні проект закону "Про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2012 рік".

За дане рішення проголосував 271 депутат, передає УНІАН.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що його метою є забезпечення реорганізації та доукомплектування підрозділів Служби зовнішньої розвідки.

На 1 квітня 2012 року фактична укомплектованість підрозділів Служби зовнішньої розвідки становила 79,3% від затвердженої законом (4350 осіб). Некомплект становить 899 осіб.

Реклама:

У зв’язку з цим пропонується внести зміни до державного бюджету на 2012 рік та збільшити видатки із загального фонду для Служби зовнішньої розвідки (КПКВК 6621010 "Розвідувальна діяльність у сфері безпеки держави та спеціальний захист державних представництв за кордоном") на грошове забезпечення військовослужбовців з нарахуваннями на суму 47 млн гривень за рахунок перевиконання надходжень до загального фонду державного бюджету від ввізного мита (ККД 150100).

Заступник голови ВР Микола Томенко висловив стурбованість з приводу того, що через народних депутатів (даний законопроект вніс на розгляд ВР депутат від Партії регіонів Юрій Каракай) виправляються помилки уряду.

За його словами, експерти зазначають, що даний законопроект передбачає виділення коштів для створення окремого підрозділу у Службі внутрішньої розвідки, "який буде за опозицією слідкувати під час виборчої кампанії".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: