Митниця хоче разом з Податковою створити єдину систему контролю товарів

Субота, 23 червня 2012, 10:41

Держмитслужба пропонує створити єдину систему обліку та контролю товарів між Податковою і Митницею.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" повідомив глава Держмитслужби Ігор Калєтнік.

За його словами, Державна митна служба передала на розгляд Міністерства фінансів два законопроекти, які роблять неможливим продаж на митній території незаконно ввезених або не призначених для продажу високоліквідних товарів іноземного виробництва.

"Пропонується внести зміни до Податкового кодексу і закону "Про використання реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг". Щоб для обліку на складах і в місцях реалізації товарів іноземного виробництва обов’язково використовувалися митні документи, на підставі яких товар був завезений на територію України в режимі імпорту. Законопроекти передбачають обов’язкову вимогу для платників єдиного податку запровадити облік придбання товарів іноземного виробництва, а також здійснювати їх продаж з використанням касових апаратів", - сказав Калєтнік.

Реклама:

За його словами, пропонується визначити органи державної податкової служби контролюючими в тому, що стосується підтвердження набуття товарами іноземного виробництва статусу українських товарів. Також передбачається необхідність вказувати в податковій накладній номер і дату вантажної митної декларації при поставці іноземних товарів.

"Ми зробимо все для ухвалення цих законопроектів. Щоб ви не сумнівалися в наявності політичної волі, Мінфін уже ухвалив перші рішення в цьому напрямку. Уже сьогодні стосовно чотирьох груп товарів, які належать до предметів розкоші, діє обов’язкова вимога про наявність первинної декларації на товар у місцях реалізації. Цей захід торкнувся продажу годинників, дорогоцінних каменів, ювелірних виробів та побутової техніки", - резюмував Калєтнік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: