Ціни на нафту впали до півторарічного мінімуму

П'ятниця, 22 червня 2012, 15:32

Ціни на нафту впали до 18-місячного мінімуму після публікації даних, що вказують на уповільнення економічного зростання в усьому світі.

Вдень 22 червня нафта Brent подорожчала на 0,51 долара до 89,74 долара, раніше подешевшав до 88,49 долара - мінімального рівня з грудня 2010 року, а нафта WTI подорожчала на 0,32 долара до 78,52 долара за барель, пише Reuters.

На цьому тижні Brent подешевшала більш ніж на 8% і зараз торгується на 30% нижче максимальної позначки 2012 року 128,4 долара, досягнутої в травні.

"Виробництво - це ключовий індикатор попиту на нафту, і судячи з даних США, ситуація погана, незважаючи на зниження цін. Сьогодні ціни трохи підросли за рахунок покриття коротких позицій", - сказав аналітик OptionsXpress Бен ле Брюн.

Реклама:

Виробничий сектор Китаю скоротився восьмий місяць поспіль, ділова активність в зоні євро знизилася п'ятий місяць поспіль, а виробництво в США зростало найповільніше за 11 місяців.

Як повідомлялося, рейтингове агентство Moody's в четвер знизило рейтинги 15 найбільших світових банків на один-три щаблі, пославшись на збитки, що загрожують їм в зв'язку з волатильністю на ринках капіталу.

Лідери Німеччини, Франції, Італії та Іспанії зустрінуться в п'ятницю, щоб обговорити, як досягти фінансової єдності в зоні єдиної валюти.

При погіршенні економічних прогнозів пропозиція нафти залишається більш ніж достатньою: країни ОПЕК перевищують встановлену картелем загальну квоту видобутку в 30 млн барелів на добу на 1,6 млн барелів на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: