"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ хоче врегулювати випуск та використання електронних грошей

П'ятниця, 22 червня 2012, 15:18

Національний банк має намір законодавчо врегулювати інфраструктуру випуску та використання електронних грошей.

Законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків)" № 10656 був зареєстрований у парламенті 21 червня, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначено в пояснювальній записці, метою законопроекту є забезпечення безперервного, надійного та ефективного функціонування платіжних систем, масове впровадження безготівкових розрахунків та розвиток національної платіжної інфраструктури.

Законопроектом передбачається врегулювання таких питань, як ведення НБУ реєстру платіжних систем та систем розрахунків в Україні, їх учасників та операторів послуг платіжної інфраструктури, а також надання їм права діяльності в Україні тільки після реєстрації в НБУ.

Реклама:

Крім того, проектом пропонується дозволити банкам України розміщувати на платіжній картці одночасно дві і більше торгових марок платіжних систем.

Законопроект також передбачає надання Нацбанку права встановлювати граничні суми розрахунків готівкою для фізичних та юридичних осіб, а також для фізичних осіб-підприємців, а також права Державній податковій службі здійснювати контроль над дотриманням порядку проведення готівкових розрахунків за товари і послуги.

Як повідомлялося, раніше Державна податкова служба заявляла, що її пріоритетом на 2012 рік є посилення контролю над ринками електронних грошей, платіжними терміналами та інтернет-торгівлею.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: