СБУ переслідує журналіста "Української правди"

П'ятниця, 22 червня 2012, 13:53

Служба безпеки України переслідує журналіста "Української правди": за ним ведеться зовнішнє спостереження, прослуховуються його телефонні розмови.

Про це пише у своєму блозі головний редактор "Української правди" Олена Притула.

Переслідування пов'язане з тим, що журналіст особисто знає трьох із чотирьох осіб, які арештовані СБУ в якості підозрюваних в організації квітневих вибухів в місті Дніпропетровську.

Через якийсь час після їх затримання, він намагався вийти на зв'язок з родичами затриманих з пропозицією, щоб ті погодилися публічно обговорювати деталі події.

Реклама:

Незважаючи на те, що родичі відмовилися давати будь-яку інформацію, спостереження за журналістом УП продовжилося.

"Ми вбачаємо в діях співробітників СБУ тиск на журналіста "Української правди "і громадянина. Ми вважаємо, що його переслідування організовано з метою не допустити втручання незалежного ЗМІ в хід справи "дніпропетровських підривників", у якій насправді існує безліч неясностей і безглуздостей", - підкреслює Притула.

Зокрема, журналіст знає затриманих як людей здорових, спокійних, мирних, неагресивних і далеких від хімії.

Втручання "Української правди" у висвітлення подій дозволило б створити публічну дискусію щодо затримання.

Справа в тому, що хоча вина затриманих ще не доведена, розслідування офіційно не завершено, і справа навіть не передана до суду, періодично в ЗМІ з'являється інформація із посиланням на компетентні органи.

У цій інформації затримані постають як злочинці, їх репутація піддається агресивному очорнення і дискредитації.

"За всіма цими публікаціями простежуються навмисні дії співробітників СБУ. Тобто, через публікації в ЗМІ вони намагаються свідомо переконати людей, що винні в організації вибухів знайдені, вина їх уже доведена і не викликає сумніву. Подібні дії СБУ також свідомо впливають на рішення суду, який згідно із законодавством має виключне право визнавати будь-кого винним у скоєнні злочину ", - зазначає Притула.

"Українська правда" свідчить, що згаданий журналіст психічно здоровий, не вживає наркотики, не зловживає алкоголем, не користується послугами повій, не схильний до вбивства, не має контактів в кримінальному світі, не має схильності до тероризму та зв'язків з екстремістськими організаціями будь-якого штибу.

"Ми не виключаємо організації провокацій у відношенні як згаданого журналіста, його сім'ї та близьких, так і щодо інших журналістів і редакторів "Української правди" в майбутньому. Якщо подібні" випадкові "події відбудуться, ми будемо пояснювати їх навмисними діями силових органів з дискредитації і "знешкодження" журналістів", - підкреслює головний редактор "УП".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: