Янукович погодився спрямувати ще 2,4 мільярда на компенсацію різниці у комунальних тарифах

П'ятниця, 22 червня 2012, 13:36

Президент Віктор Янукович підписав закон про додаткове спрямування 2 млрд 398,512 млн гривень у якості субвенції місцевим бюджетам для компенсації різниці між фактичною собівартістю виробництва, транспортування, постачання теплової енергії, водопостачання, водовідведення та затвердженими тарифами на них.

Закон №4961-VI "Про внесення змін до державного бюджету на 2012 рік у частині розрахунку енергогенеруючих компаній перед держбюджетом" від 8 червня передбачає, що субвенція місцевим бюджетам виділятиметься зі спеціального фонду держбюджету, передає "Інтерфакс-Україна".

Кошти на ці цілі планується вишукати за рахунок плати енергогенеруючих компаній за користування держгарантіями, погашення субкредитів, раніше наданих державою для впровадження Проекту розвитку ринку електроенергії та Проекту розширення централізованого теплопостачання Києва (0,7 млрд гривень).

Крім того, кошти планується вишукати за рахунок погашення електрогенеруючими компаніями заборгованості за органічне паливо, отримане від Державного агентства резерву у 1997-2000 рр. (1,2 млрд гривень).

Реклама:

Ще частину коштів (0,5 млн гривень) планується покрити за рахунок податку на прибуток, який сплатить електроенергетична галузь після розрахунків за боргами підприємств тепло- і водопостачання.

Отже, обсяг коштів, передбачених у держбюджеті-2012 на компенсацію різниці між фактичною собівартістю виробництва, транспортування, постачання теплової енергії, водопостачання, водовідведення та затвердженими тарифами на них, становитиме близько 7 млрд гривень.

Як повідомлялося, раніше Верховна рада вирішила надати місцевим бюджетам субвенції на 4,6 млрд гривень для компенсації різниці в тарифах на тепло та воду.

Відповідне рішення було закріплене законом №4647-VI від 12 квітня 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: