У 2013 році вуглевидобувні підприємства будуть приватизовані по 1 гривні

П'ятниця, 22 червня 2012, 12:39

Приватизація вуглевидобувних підприємств є переважно перспективою 2013 року, і проходитиме вона за новою для України процедурою.

Про це про це заявив голова Фонду державного майна Олександр Рябченко в інтерв'ю "Урядовому кур'єру", передає агентство УНІАН.

"Я б був дуже радий, якщо б цього року нам вдалося оголосити продаж хоча б декількох підприємств. У більшості це перспектива 2013 року", - зазначив він.

За його словами, "очікувати, що всі вуглевидобувні підприємства під час продажу приноситимуть великі гроші до держбюджету, помилково".

Реклама:

Як зазначив голова ФДМУ, 6 травня набув чинності закон про особливості приватизації вуглевидобувних підприємств, який передбачає новий для України спосіб приватизації інвестиційно непривабливих, збиткових об'єктів - інвестиційний конкурс.

"Його сенс у тому, що саме підприємство буде продано за 1 гривню, але змагання буде за те, хто більше вкладе в розвиток підприємства. Це буде розрахунок, і тому, хто більше гарантує, і буде продане це підприємство", - зазначив Рябченко.

За його словами, щоб перейти до приватизації, необхідно, щоб орган управління - в цьому випадку Міненерговугілля - сформував перелік вуглевидобувних підприємств, що підлягають приватизації, для затвердження урядом.

"Ця робота продовжується згідно із планом заходів, передбачених Національним планом дій. Крім того, за Міненерговугілля закріплена передприватизаційна підготовка, яка, до речі, включає й корпоратизацію державних вуглевидобувних підприємств", - зазначив Рябченко.

Він також додав, що "Фонд держмайна готовий здійснювати цю приватизацію, і ми проводитимемо її подібно до приватизації енергетики: вся інформація буде на нашому сайті".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: