"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович ветував закони про пільги для IT-бізнесу

Четвер, 21 червня 2012, 20:08

Президент Віктор Янукович повернув до Верховної ради на доопрацювання прийняті 24 травня 2012 закони про податкові пільги для IT-індустрії.

Пропозиції глави держави до відповідних законів опубліковані на офіційному сайті парламенту, пише DT.UA.

Так, у законі про держпідтримку розвитку індустрії програмної продукції (законопроект № 8267) президенту не сподобалося введення спеціального режиму нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за галузевою ознакою, оскільки це є порушенням Конституції, рівності суб'єктів підприємництва перед законом.

Крім того, впровадження запропонованого законом механізму призведе до втрат Пенсійного фонду (ПФ) до 6 млрд гривень на рік.

Реклама:

Збентежило Януковича і пропоноване законом положення за розрахунком з 1 січня 2013 року по 31 грудня 2022 єдиного соціального внеску виходячи з кількості днів, відпрацьованих працівником у звітному періоді.

Також президент вважає за необхідне визначити в законі суб'єкти господарювання індустрії програмної продукції, на які поширюється державна підтримка.

Закон про внесення змін до ПК щодо особливостей оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції (законопроект № 9744), на думку Януковича, не містить чіткого визначення товарів і продукції, операції з поставки яких передбачається звільнити від оподаткування податком на додану вартість.

Визначення терміна "програмна продукція" відсутнє і в Податковому кодексі, і в самому законі.

При таких обставинах неможливо чітко окреслити коло операцій, на які поширюється пропонована податкова пільга, тому президент запропонував визначити цей термін у законі.

Янукович також вважає неприйнятним зниження ставки податку на доходи фізичних осіб для працівників суб'єктів індустрії програмної продукції до 5% і пропонує виключити із закону ці норми.

Нагадаємо, 24 травня парламент прийняв в другому читанні і в цілому закони "Про державну підтримку розвитку індустрії програмної продукції" та "Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: