"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати збільшили видатки бюджету на 26 мільйонів гривень

Четвер, 21 червня 2012, 18:09

Парламент вніс зміни до держбюджету-2012, збільшивши його на 26 мільйонів гривень.

За дане рішення проголосували 268 депутатів, передає УНІАН.

Даним законом збільшено асигнування загального фонду держбюджету на 2012 рік Міністерству освіти і науки, молоді та спорту за бюджетною програмою КПКВК 2201470 "Здійснення зовнішнього оцінювання та моніторинг якості освіти Українським центром оцінювання якості освіти та його регіональними підрозділами" в сумі 16 млн гривень, у тому числі на оплату праці – 11,88 млн гривень.

Цими коштами передбачено оплата праці науково-педагогічних працівників, залучених для проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Реклама:

Крім того законом збільшено на 9,5 млн гривень асигнування загального фонду держбюджету на 2012 рік субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій та бюджету Києво-Святошинського району Київської області для сіл Малютянської сільради.

Дана норма була розкритикована депутатом Павлом Жебрівським (фракція НУ-НС).

Він зазначив, що ці кошти спрямовуються на округ, де балотуватиметься від Партії регіонів Петро Мельник.

Він зазначив, що це є порушенням законодавства і є прямим фінансуванням виборчої кампанії для окремого кандидата з бюджету держави.

Всі видатки передбачені даним законом будуть покриті за рахунок додаткових надходжень до бюджету частини чистого прибутку державних унітарних підприємств та їх об’єднань.

Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко заявляв, що зміни у держбюджеті-2012 не вплинуть на макропрогноз.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!