"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Болгарія шукатиме газ в Чорному морі

Четвер, 21 червня 2012, 15:04

Три компанії подали заявки на участь в тендері на право розвідки глибоководного родовища газу в територіальних водах Болгарії.

Про це повідомив в четвер болгарський міністр енергетики Делян Добрєв, пише Reuters.

Заявки на розвідку родовища Хан Аспарух надійшли від британської Melrose Resources, французької Total і американської Exxon Mobil, сказав Добрєв в ході галузевого форуму.

Exxon Mobil разом з австрійською OMV раніше виявили великі запаси газу в водах Чорного моря, що належать Румунії, поблизу яких знаходиться Хан Аспарух.

Реклама:

"У нас великі надії на серйозні запаси газу, тому що лише в 15 кілометрах від північного кордону нашого родовища в водах Румунії було виявлено від 40 до 80 мільярдів кубометрів газу. Якщо ми знайдемо стільки ж, це повністю покриє потреби Болгарії в газі протягом 15 -20 років", - повідомив міністр.

За його словами, міністерство вибере переможця до кінця червня, і при виявленні достатніх запасів газу видобуток може початися через три-чотири роки.

Болгарія споживає близько 3 мільярдів кубометрів газу в рік, основна частка якого надходить з Росії, і прагне знизити залежність від російського палива.

Як повідомлялося, в січні уряд Болгарії заборонив розвідку сланцевого газу шляхом фрекінга через побоювання за екологію після численних протестів проти використання цієї технології.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: