Депутати урегулювали процедуру закупівлі послуг поштового зв'язку у "Укрпошти"

Четвер, 21 червня 2012, 12:43

Верховна рада врегулювала процедуру закупівлі послуг поштового зв'язку, поштових марок та маркованих конвертів у держпідприємства "Укрпошта".

За закон про особливості здійснення закупівель державним коштом послуг поштового зв'язку, поштових марок та маркованих конвертів проголосувала 251 депутатська картка із 423, зареєстрованих у залі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до закону, закупівля послуг поштового зв'язку, поштових марок та маркованих конвертів здійснюється шляхом застосування процедури закупівлі в одного учасника - українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта", яка є національним оператором поштового зв'язку, здійснює універсальні послуги поштового зв'язку в Україні.

Відповідно до закону, замовник протягом одного робочого дня з моменту ухвалення рішення про застосування процедури закупівлі забезпечує публікацію у державному офіційному друкованому виданні з питань державних закупівель та розміщення на веб-порталі уповноваженого органу з питань закупівель інформації про застосування процедури закупівлі в одного учасника.

Реклама:

Закон передбачає, що загалом термін, необхідний для визначення переможця процедури закупівлі в одного учасника, не має перевищувати трьох робочих днів з дня опублікування у державному офіційному друкованому виданні відповідної інформації.

Угода про закупівлю послуг поштового зв'язку, поштових марок та маркованих конвертів підписується в письмовій формі відповідно до положень чинного законодавства.

Крім того, закон встановлює, що істотними умовами угоди про закупівлю послуг поштового зв'язку, поштових марок та маркованих конвертів є: предмет угоди, кількість поштових марок, маркованих конвертів і послуг поштового зв'язку та вимоги щодо їх якості, порядок здійснення оплати, сума, визначена в угоді, термін і місце постачання поштових марок, маркованих конвертів і надання послуг поштового зв'язку, термін дії угоди.

Крім того, права і обов'язки сторін, умови стосовно можливості зменшення обсягів закупівлі залежно від реального фінансування видатків, а також відповідальність сторін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: