Клюєв побачив скрутний стан оборонної промисловості

Четвер, 21 червня 2012, 12:29

Секретар РНБО Андрій Клюєв констатував невисоку ефективність роботи із розвитку оборонно-промислового комплексу України.

Про це заявив у четвер під час наради за підсумками роботи підприємств оборонно-промислового комплексу і розвитку оборонної галузі, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Клюєв зазначив, що в питаннях переоснащення Збройних сил провідна роль має належати вітчизняному оборонно-промислового комплексу.

"Але в нинішньому стані оборонних підприємств посилюються негативні явища, коріння яких бере початок в 90-х роках минулого століття", - сказав він.

Реклама:

На думку Клюєва, їхні наслідки мають інтегрований вплив на загальну економічну та соціальну сферу в державі.

"Зниження науково-технічного потенціалу та технологічного рівня, старіння виробничих потужностей, скорочення робочих місць і втрата не тільки висококваліфікованих кадрів, але і системи їх підготовки - це тенденції, які необхідно долати", - додав він.

Клюєв підкреслив, що президент і все керівництво країни розуміють масштаби цієї загрози і приймають системні дії по її нейтралізації.

Так, у 2010-2011 роках була поставлена низка завдань щодо підвищення ефективності діяльності оборонно-промислового комплексу, впровадження новітніх вітчизняних наукових розробок в оборонне виробництво, технічної та технологічної модернізації, залучення до роботи молодих спеціалістів.

"На жаль, ефективність їх практичного виконання невисока. Проблемні питання не вирішені і продовжують накопичуватися, що може стати загрозою для успішної реалізації програми технічного переоснащення армії", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: