"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія вперше за шість років розрахувалася з Україною за "Нитку" грошима

Четвер, 21 червня 2012, 12:17

Міністерство оборони Російської Федерації розрахувалося з Міністерством оборони України за використання полігону злітно-посадкових систем "Нитка" розташованого в Криму.  

Уперше, починаючи з 2006 року, оплату здійснено грошовими коштами, повідомляє агентство УНІАН із посиланням на інформацію Департаменту преси та зв’язків із ЗМІ Міноборони України.

На виконання Угоди між урядами України та РФ про використання полігону "Нитка", підписаної 7 лютого 1997 року в Києві, та Протоколу узгодження фактичної вартості взаємних послуг (зобов’язань) між українською та російською сторонами з використання зазначеного полігону в 2007 і 2010 роках в інтересах морської авіації ВМФ Російської Федерації, підписаного 8-9 червня 2012 року, російська сторона перерахувала на валютний рахунок Міністерства оборони України 1 373 809,15 доларів, ідеться у повідомленні.

Кошти, отримані від російської сторони за використання полігону "Нитка", будуть проконвертовані в національну валюту та спрямовані на ремонт і відновлення військової техніки та озброєння української армії та сил флоту, підкреслили в Міноборони.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: