Греки сформували уряд порятунку до переговорів з ЄС і МВФ

Середа, 20 червня 2012, 20:33

Три грецькі партії в середу погодили склад нового уряду на чолі з консерваторами, яке сформує команду для нових переговорів з ЄС і МВФ про грошову допомогу, здатної врятувати країну від банкрутства.

Про це повідомив в середу лідер соціалістів, колишньої правлячої партії PASOK Евангелос Венізелос після переговорів з переможцем недільного голосування, лідером консерваторів Антонісом Самарасом, передає Reuters.

Останній, ймовірно, стане прем'єр-міністром, сказав, у свою чергу, чиновник президентської адміністрації.

Венізелос, чия партія увійде до альянсу з консервативною Нової демократичної партією, також повідомив, що рішення про міністерські призначення буде прийнято до вечора.

Реклама:

Він назвав ключовим питанням формування, протягом трьох днів, команди для нових переговорів про міжнародну програму допомоги вартістю 130 мільярдів євро (164,79 мільярда доларів).

На новинах про формування нового грецького уряду ф'ючерси на індикативні німецькі облігації Bunds впали до мінімуму сесії на 79 пунктів до 140,57.

Найбільша економіка єврозони Німеччина зберігає настороженість з приводу Самараса, який переключився з критики фінансової допомоги від ЄС, коли PASOK була при владі, на обережне схвалення цієї ідеї.

Фінансова допомога ЄС допомогла Греції утриматися в зоні євро, ціною зниження витрат і зарплат, що призвело до зростання безробіття до рекордного рівня і поглибило рецесію, що триває вже п'ятий рік.

Першим завданням нового уряду, чиї гроші стрімко тануть, буде переконати єврочиновників і МВФ схвалити новий транш допомоги країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: