Метал літій стає об'єктом великих капіталовкладень

Середа, 20 червня 2012, 19:22

Зростаючий ринок планшетів iPad, зростання популярності гібридних автомобілів, глобальне проникнення мобільних пристроїв створюють попит на літій, чим намагаються скористатися інвестори.

Про це повідомляє "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на Bloomberg.

Агентство уточнює, що, внаслідок такого інтересу з боку організацій рівня JPMorgan Chase & Co. і BlackRock Inc., ціни на літій з 2000 року зросли втричі.

Минулого місяця котирування акцій Talison Lithium Ltd., на яку разом з Soc. Quimica & Minera de Chile SA, Rockwood Holdings Inc. і FMC Corp. припадає 95% від загальносвітових постачань літію, подорожчали на 22%.

Реклама:

Одна з найбільших в світі гірничодобувних компаній Rio Tinto може приєднатися до цього списку в разі успішної розробки літієвого родовища в Сербії.

В результаті вона зможе випускати до 20% від загальносвітового виробництва цього рідкоземельного металу.

Згідно з прогнозами Dahlman Rose & Co., до 2020 року світове споживання літію може зрости до 300 тис тонн в порівнянні з 150 тис тонн на даний момент.

Попит на літієві акумулятори щорічно підвищується в середньому на 25%.

Відзначимо, що, крім автомобільної промисловості та випуску електроніки, літій використовується при виробництві кераміки і мастильно-охолоджуючих емульсій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: