"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дешевшає через проблеми Іспанії

Середа, 20 червня 2012, 16:11

Нафта дешевшає через побоювання за вартість запозичень Іспанії та перспективи світового споживання.

Вдень 20 червня нафта Brent подешевшала на 0,68 долара до 95,08 долара за барель, а нафта WTI - на 0,22 долара до 83,81 долара за барель, пише Reuters.

З початку кварталу Brent втратила 22%, що стало найбільш різким спадом з кінця 2008 року.

"Ринок нафти вирішив, що йому нецікава нарада ФРС, і не заклав у ціни суттєві стимулюючі заходи, - сказав аналітик GFT Global Девід Моррісон. - Мабуть, це тому, що інвестори дивляться вперед і бачать, що ситуація в Європі не покращиться, а прогнози попиту в США і Китаї слабкі".

Реклама:

Іспанія ризикує стати найбільшою країною єврозони, яка втратила доступ на ринки кредитування, оскільки прибутковість іспанських облігацій перевищила небезпечний рівень 7%.

Напередодні вступу в силу ембарго Євросоюзу на імпорт іранської нафти трейдери не чекають перебоїв у постачанні ринку.

Якщо останній етап переговорів Ірану з країнами Заходу не принесе результатів, фінансові ринки може охопити страх перед ймовірністю війни на Близькому Сході, оскільки Ізраїль пригрозив атакувати ядерні об'єкти Ірану, якщо той не відмовиться від продовження програми збагачення урану.

Напередодні щотижневого звіту Управління енергетичної інформації США про запаси нафти аналітики припускають, що минулого тижня запаси знизилися на 1,1 млн барелів.

За даними Американського інституту нафти, запаси скоротилися на 550 тис барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: