Янукович вважає, що введення зборів даватиме кіно-галузі до 100 мільйонів щорічно

Середа, 20 червня 2012, 15:35

За рахунок введення збору на розвиток національної кінематографії кіно-галузь може отримувати до 100 млн гривень щорічно.

Про це розповів депутат Віктор Янукович, який є ініціатором законопроектів про держпідтримку кіно, передають "Коментарі".

Янукович додав, що розробка цих проектів законів була ініційована саме кінобізнесом.

Тому депутат розраховує, що громадськість обов'язково підтримає пропозиції, викладені в документах.

Реклама:

На його думку, звільнення від ПДВ і мита всіх видів позитивної та негативної плівки дозволить зменшити фінансове навантаження на дистриб'юторів, які зобов'язані тиражувати фільми в Україні.

Нагадаємо, що крім пільг для виробників вітчизняного кінопродукту, законопроекти №10620 і №10619 передбачають введення нового податку, який платитимуть демонстратори, розповсюджувачі і прокатники фільмів (5% від валового доходу без урахування ПДВ), а також оператори та провайдери телекомунікацій (2% від валового доходу, отриманого від споживача у вигляді абонентської плати).

Оператори і провайдери піддають законодавчу ініціативу Януковича різкій критиці.

"Ми вважаємо, що кінематограф потрібно розвивати за рахунок подання податкових пільг тим, хто вкладає кошти у виробництво вітчизняних фільмів, а не введенням нових податків, тим більше на телеком, який виконує роль транспорту в даному контексті", - розповів директор асоціації "Телекомунікаційна палата України" Костянтин Грицак.

За його словами, введення нового збору призведе до того, що більше дрібних сірих провайдерів підуть в тінь і будуть приховувати ще більше своїх доходів.

Нагадаємо, у Верховній раді зареєстровано законопроект про внесення змін до Митного кодексу щодо вдосконалення механізму державної підтримки галузі кінематографії.

Автором законодавчої ініціативи є народний депутат від Партії регіонів, син президента Віктор Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: