Кредитори готові піти на поступки Греції

Середа, 20 червня 2012, 11:25

Міжнародні кредитори Греції, включаючи представників Євросоюзу, дають зрозуміти, що готові до перегляду умов надання країні фінансової допомоги, щоб прискорити відновлення її економіки.

Про це повідомляє портал "Дело" із посиланням на публікацію в The New York Times.

Мир випробував певне полегшення після перемоги на недільних перевибори в парламент прихильників збереження фінансової допомоги від партнерів по Європейському союзу і Міжнародного валютного фонду.

У разі успіху три партії таких прихильників утворюють працездатний коаліційний уряд, так як вони отримають 179 з 300 місць в парламенті.

Реклама:

Передбачається, що на цьому тлі Греція може отримати послаблення, хоча в цілому її кредитори будуть наполягати на виконанні довгострокових завдань, таких як скорочення держборгу і структурні реформи економіки.

Можливо, терміни реалізації цих завдань будуть продовжені.

За оцінками аналітика Eurasia Group Муджтаби Рахмана, у разі продовження термінів реалізації реформ та погашення кредитів Греції будуть потрібні додаткові кошти в розмірі 20-30 млрд євро.

О 13:00 у середу консервативна партія "Нова демократія" - переможець минулих виборів (29,7%) - відновить переговори про формування уряду із партнерами по коаліції.

Відповідно до положень грецької конституції, президент країни дав лідеру "Нової демократії" Антоніс Самарасу три дні на створення уряду.

Передбачається, що процес буде завершений до четверга.

У четвер увечері в Люксембурзі відбудеться зустріч Єврогрупи (міністрів фінансів єврозони), за якої в п'ятницю піде спільна нарада міністрів фінансів Євросоюзу.

Участь у заходах також збираються взяти голова Європейського центрального банку Маріо Драгі та директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард.

Таким чином, збереться необхідний кворум для обговорення питання Греції, хоча поки неясно, хто буде представляти Афіни на цих зустрічах.

Як відомо, до травня 2012 року Греція повинна була надати план додаткової бюджетної економії на 11,7 млрд євро на 2013-2014 роки, однак через політичні негаразди цього так і не відбулося.

Скорочення держвидатків на найближчі два роки буде одним із пріоритетних завдань нового уряду країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: