"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дніпропетровська область хоче щорічно залучати 500 мільйонів інвестицій

Субота, 2 червня 2012, 12:46

Загальний обсяг залучених прямих іноземних інвестицій (ПІІ) Дніпропетровського регіону насьогодні становить більше 8 млрд доларів, з яких понад 1 млрд доларів - залучені протягом останніх двох років.

І, схоже, місцевій владі ця цифра здається недостатньою, пише "Дело".

"Ми маємо намір нарощувати темпи залучення прямих іноземних інвестицій до рівня не менш 500 млн доларів на рік", - впевнено заявляє глава Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Такі цифри можуть викликати певний скепсис, особливо якщо врахувати, що й інші регіони декларують наміри збільшити обсяг надходжень ПІІ.

Реклама:

Однак у області є ряд переваг, і це не тільки географічне розташування і промислова спеціалізація, яка історично склалася.

"Дніпропетровська область протягом останньої п'ятирічки (2007-2011 роки) стабільно демонструвала один з найвищих в країні (2-3-й ранг) рівень інвестиційної привабливості", - заявляв на одному з регіональних заходів голова Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів.

Ці цифри не здаються такими фантастичними, якщо врахувати, що область не займається пасивним збором коштів і не обмежується формальними презентаціями.

"В області створено і працює регіональне інвестиційне агентство, яке кожному інвестору, який хоче працювати в нашому регіоні, надає окремого спеціального менеджера, який супроводжує інвестиційний проект на всіх його етапах - від стадії ідеї до його запуску", - розкриває свої секрети Вілкул.

За його словами, створено портфель пріоритетних пропозицій для потенційних інвесторів.

Зокрема, це вже готові майданчики, на яких є можливість швидко розгорнути промислове виробництво.

За словами Вілкула, регіону найбільш цікаві інвестиції, пов'язані з диверсифікацією економіки регіону.

"Дніпропетровщина зацікавлена ​​в інвестиціях в галузі будівництва, сільського господарства та переробки його продуктів, створення безвідходних виробництв, зокрема, переробки сміття, розвитку альтернативних джерел енергії та інформаційних технологій, - пояснює губернатор. - З боку обласної влади до інвестора лише одна вимога - сплата податків і легальний і гідний рівень оплати праці найманих працівників ".

Серед великих проектів, які реалізуються в області, представники ОДА називають, зокрема, початок будівництва другої черги найбільшого в Європі заводу з виробництва насіння французької компанії Maisadour, будівництво заводу з виробництва листового скла швейцарської компанією Glass Trosh, заводу по виробництву медикаментів та медичного обладнання, заводу з виробництва фурнітури турецькими компаніями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: