"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Парламент знову відклав введення біометричних паспортів

Вівторок, 19 червня 2012, 19:46

Верховна рада знову відклала на потім законопроекти про введення в Україні біометричних паспортів.

За пропозицію відкласти розгляд проекту закону про документи України, що засвідчують особу, дають право на в'їзд в Україну та виїзд з України №10381 та проекту змін до закону "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян" та інших законодавчих актів (щодо спрощення візового режиму для України) №9592 проголосувало 243 депутати, "ЛігаБізнесІнформ".

Спікер Володимир Литвин пояснив необхідність перенести прийняття рішення щодо біометричних паспортів тим, що на даний момент за дані законопроекти немає потрібної кількості голосів.

Деякі народні депутати наполягали на прийнятті рішення.

Реклама:

Зокрема, нунсівець Кирило Куликов зазначив, що, не приймаючи цей документ, Україна втрачає свою мрію про ЄС.

"Я думаю, мрію про європейську спільноту ми втратили не сьогодні", - парирував Литвин і додав, що про мрії говорять в рекламі по телебаченню за ціною 500 гривень за секунду.

Нагадаємо, 23 вересня 2011 року Рада вже приймала закон, що передбачає введення в Україні біометричних паспортів.

Тоді "за" проголосувало 257 карток народних депутатів, проте президент Янукович ветував документ, вказавши, що він "містить ризики порушень конституційних прав громадян і гарантій цих прав".

22 березня 2012 року лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що в парламентській більшості ніяк не можуть домовитися з приводу прийняття закону про біометричні паспорти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: