Думка експерта: Додавши в останній момент річний валютний папір, Мінфін не прогадав

Вівторок, 19 червня 2012, 18:58

Мінфін лише в останній момент додав річний валютний папір і не прогадав.

Про це заявив фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса, коментуючи черговий аукціон уряду з розміщення ОВДП, на якому Мінфін пропонував три серії стандартних облігацій з терміном обігу один рік, п'ять і сім років.

"Як і очікувалося, саме тут був максимально сконцентрований ринковий попит. Уряд отримав вісім заявок і задовольнив всі. В результаті Мінфін залучив з прибутковістю в 9,3% 98,16 млн доларів. Уряду також вдалося продати одну серію трирічних доларових облігацій. З прибутковістю в 9,35% було розміщено паперів на 1,6 млн доларів", - пояснив Фурса.

За його словами, у той час як на річні облігації попит був відсутній (що якраз логічно, враховуючи рівень міжбанківських ставок), Мінфін залучає суттєві обсяги продажу п'яти-і семирічних облігацій.

Реклама:

"Якщо це, звичайно, можна назвати продажем. Як би там не було, Мінфін задовольнив одну заявку за п'ятирічними облігаціями, що дозволило залучити до бюджету 1 млрд гривень з прибутковістю 14,3%. Уряд також задовольнив дві заявки по семирічним облігаціям, що подані з прибутковістю 14,13%. Загальний обсяг коштів, залучених за допомогою цієї серії, становив також 1 млрд гривень. Попит на індексні облігації був відсутній", - резюмував експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!