Рахункова палата не задоволена роботою Фонду держмайна щодо приватизації

Вівторок, 19 червня 2012, 17:36

Фонд держмайна не розробив і не подав на затвердження уряду проект плану-графіка передприватизаційної підготовки державних підприємств на наступний рік (через ненадання органами влади, в управлінні яких перебувають державні підприємства, відповідних пропозицій).

Це є порушенням законодавства і створює ризики невиконання планів з приватизації у майбутньому, йдеться у звіті Рахункової палати про роботу ФДМУ та виконання держпрограми з приватизації.

За даними звіту, обсяги надходжень коштів від приватизації до держбюджету 2011 року становили майже 115% від планових показників.

Однак, як встановлено аудитом, план з надходження коштів від малої приватизації виконано лише на 83,9%, у тому числі від продажу земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти, що підлягають приватизації, - лише на 39,8%.

Реклама:

Разом з тим, констатувала Рахункова палата, потребує подальшого вдосконалення аналітична складова діяльності фонду, зокрема, структура і обсяги інформації, що подаються у звітах, мають бути визначені чіткі критерії оцінок ефективності та результативності роботи як центрального апарату фонду, так і його регіональних відділень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!