"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Семиноженко розповів про схему відбору IТ-компаній для отримання пільг

Вівторок, 19 червня 2012, 16:23

Голова Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко розповів, як буде відбуватися відбір учасників IT-експерименту.

Про це передає "ДеПо" з посиланням на "Деловую столицу".

За словами Семиноженка, під дію нового законодавства потрапляють ті компанії, у яких обсяг доходів від діяльності у сфері інформатизації становить не менше 70% від загального обсягу доходів.

Перелік професійних назв робіт індустрії програмної продукції буде затверджений урядом, у якому буде визначено тих, які підпадають під пільгове оподаткування.

Реклама:

Порядок ведення реєстру суб'єктів, які застосовують особливості оподаткування діяльності в індустрії програмної продукції, буде затверджений Мінфіном спільно з Держінформнауки.

Планується, що подача документів та отримання самого висновку буде здійснюватися за принципом "єдиного вікна", щоб максимально усунути всі бюрократичні перепони.

Як повідомлялося, зміни передбачають введення 5% ставки ПДФО (податок на доходи фізичних осіб), 5% податку на прибуток, звільнення від ПДВ продукції, що безпосередньо розробляється українськими суб'єктами програмної індустрії.

Спеціальний режим оподаткування буде діяти з 1 січня 2013 по 1 січня 2023 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: