Уряд майже удвічі збільшив дефіцит Пенсійного фонду

Вівторок, 19 червня 2012, 10:30

Кабінет міністрів збільшив дефіцит Пенсійного фонду на 7 млрд. гривень - з 9,7 млрд до 16,7 млрд гривень.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в ефірі телеканалу ICTV 18 червня, повідомляє агентство "Українські новини".

"На цей рік дефіцит Пенсійного фонду планувався 9 млрд гривень. Так, зараз ми його збільшимо на 7 млрд гривень, які ми практично візьмемо з бюджету. Це вже у квітні було прийнято рішення і це йде", - заявив віце-прем'єр.

При цьому, коментуючи можливість подальшого реформування пенсійної системи, Тігіпко зазначив, що не варто робити поспішні кроки в цьому напрямку.

Реклама:

"Я не хочу поспішати зараз з другим рівнем, я б сьогодні не дуже рекомендував швидко це робити, тому що цілий ряд країн, які мали цей другий рівень, сьогодні або різко зменшують внески в цей другий рівень, або взагалі припиняють. Нам треба з цим спокійно розібратися. Я вважаю, що на це у нас піде 2012-2013 рік", - сказав він.

Віце-прем'єр висловив сподівання, що з 2014 року можна буде переходити до наступного етапу реформування.

Нагадаємо, у березні Тігіпко допускав збільшення дефіциту ПФ у випадку підвищення пенсій, передбачених соціальними ініціативами, озвученими президентом Віктором Януковичем.

У лютому Кабмін затвердив бюджет ПФ на 2012 рік з дефіцитом власних коштів 9,7 млрд гривень.

У першому кварталі дефіцит ПФ становив 3,65 млрд гривень.

За оцінками Тігіпка, дефіцит ПФ в 2011 році склав в 19,5 млрд гривень, при цьому він прогнозував бездефіцитність фонду вже з 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: