Французькі підприємці порушили питання про податки в Україні

Вівторок, 19 червня 2012, 09:10

Державна податкова служба з 1 липня 2012 року припинить оскарження в судах перенесення збитків підприємств на подальші періоди.

Про це під час зустрічі з послом Франції, а також із представниками провідних французьких компаній в Україні заявив голова ДПСУ Олександр Клименко, повідомляє агентство УНІАН.

За його словами, таких судових справ "не так багато".

"Ми маємо розділяти, там де були збитки, де, дійсно, з нашого боку питання до перенесення збитків, ми їх чітко моніторимо, ми їх розуміємо. І як тільки набуде чинності закон про зміни до Податкового кодексу, підемо назустріч бізнесу і припинимо оскарження", - заявив він.

Реклама:

Як повідомлялося, у вересні 2011 року Державна податкова служба своїм листом роз'яснила, що збитки підприємств за 2010 рік і минулі роки переносити на другий квартал 2011 року не можна.

Після цього ДПСУ почала проводити камеральні перевірки, за підсумками яких знімалися ці збитки і донараховувався податок на прибуток.

Разом із тим, експерти відзначають, що Податковий кодекс однозначно дає відповідь на це питання: всі збитки мають бути перенесені на подальші періоди.

Як відомо, у змінах до Податкового кодексу, які набудуть чинності з 1 липня 2012 року, передбачене право частково переносити збитки з попередніх періодів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: