Fitch відмовилося від планів з перегляду рейтингів країн єврозони

Понеділок, 18 червня 2012, 20:22

Агентство Fitch відмовилося від планів розмістити рейтинги країн єврозони на перегляд з можливістю зниження.

У прес-релізі агентства зазначається, що після перемоги партії "Нова демократія" на парламентських виборах в Греції знизився короткостроковий ризик некерованого дефолту цієї країни і її виходу з євро зони, пишуть "Ведомости".

Очікується, що новий уряд, який підтримує заходи бюджетної економії, на яких наполягають міжнародні кредитори Греції, може бути сформовано ще до саміту Євросоюзу 28-29 червня.

У Fitch відзначають, що криза в Греції і єврозоні залишається інтенсивною, незважаючи на тимчасове ослаблення ризиків, що йдуть з Афін.

Реклама:

Серйозність системної кризи єврозони навряд чи зменшиться до тих пір, поки європейські лідери не розроблять програму, яка завершила б створення союзу з куди більшим ступенем бюджетної і фінансової інтеграції, вважають аналітики агентства.

Що стосується Греції, то наявність в країні сильної опозиційної ліворадикальної партії "СІРІЗА" означає, що уряд буде хитким.

Темпи спаду грецької економіки прискорюються.

Позиції держави щодо ліквідності швидко погіршуються, підкреслюючи необхідність формування нового уряду та поновлення надходжень за програмою ЄС-МВФ, вважають в Fitch.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: