"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Росії кажуть, що співпраця України і Митного союзу у форматі "3+1" нереальна

Понеділок, 18 червня 2012, 16:24

Співпраця України і Митного союзу (Росія, Білорусь, Казахстан) у форматі "3+1" нереальна.

Про це в Москві заявила міністр з основних напрямків інтеграції і макроекономіки Євразійської економічної комісії (єдиного постійного регулюючого органу Митного союзу і Єдиного економічного простору) Тетяна Валова, передає "Радіо Свобода".

Вона також підкреслила, що відносини з Україною завжди носитимуть "особливий характер".

"Ти можеш прийняти всі зобов’язання, які є в цьому об’єднанні, або не приймати ніяких зобов’язань і не отримувати ніяких прав. Якоїсь середньої можливості бути не може. Формат "3+1" – нереальний", – сказала Валова.

Реклама:

При цьому вона зазначила, що саме з Україною був початий процес формування ЄЕП.

Валова заявила, що сторони мають новий договір про Зону вільної торгівлі в рамках СНД і цей документ створює більш привілейовані відносини між Україною і Митним Союзом.

Вона нагадала, що Російська Федерація на відміну від України цей документ не ратифікувала.

Нагадаємо, 28 червня 2011 року президент України Віктор Янукович висловився за підписання рамкової угоди щодо співпраці України з Митним союзом Білорусі, Казахстану і Росії у форматі "3+1".

11 липня 2011 року прем’єр-міністр Росії Володимир Путін повідомив, що російські і українські урядові експерти активно працюють над запропонованим Україною варіантом співпраці з Митним союзом за схемою "3+1".

24 серпня 2011 року президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що Росія не готова запропонувати Україні особливих умов членства в Митному союзі.

Як повідомлялося, нещодавно фінансовий експерт Ерік Найман заявив, що вступивши у Митний союз, Україна втратить економічний суверенітет.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: