"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іспанія відмовилася виконувати рекомендації МВФ

Неділя, 17 червня 2012, 18:30

Іспанія відмовилася від негайного виконання рекомендацій Міжнародного валютного фонду, спрямованих на зниження бюджетного дефіциту.

Зокрема, уряд не піде на подальше скорочення витрат за рахунок зниження зарплат у державному секторі, передає "Укрінформ" з посиланням на Associated Press.

Заяву про це зробив глава уряду королівства Маріано Рахой.

"Заява Рахоя стала реакцією на доповідь міжнародної організації, в якій міститься оцінка стану національної економіки Іспанії, а також рекомендації щодо її поліпшення", - інформує агентство.

Реклама:

У документі особливо підкреслюється, що у 2011 році уряд Іспанії не справився з виконанням бюджетної програми щодо скорочення дефіциту.

У зв'язку з цим Мадриду рекомендували збільшити податкову ставку, зокрема, податок на додану вартість.

Рахой визнав, що стан національної економіки залишається складним.

Причиною цього є великий рівень зовнішнього боргу, надто високий рівень безробіття, а також різке скорочення іноземних інвестицій.

Однак глава кабінету запевнив співгромадян, що уряд проводить низку реформ, підсумком яких має стати поліпшення економічної ситуації.

Дефіцит іспанської економіки у 2011 році становив 8,9% від національного ВВП.

За новими правилами ЄС він має становити не більше 3%.

Нагадаємо, раніше Іспанія визнала, що країні може знадобитися фінансова допомога на фоні проблем у банківському секторі.

9 червня за підсумками засідання міністри країн єврозони вирішили, що для стабілізації банківського сектора країни може бути виділено до 100 млрд євро.

США й МВФ також вітали цей крок. Антикризова допомога, яку отримає Іспанія від Єврогрупи, буде спрямована найбільш вразливим установам банківського сектора через спеціально сформований фонд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: