Олланд представив проект стимулювання економічного зростання в ЄС

Неділя, 17 червня 2012, 14:24

Президент Франції Франсуа Олланд представив цього тижня європейським політикам свій проект щодо стимулювання економічного зростання в ЄС, на який потрібно буде виділити близько 120 млрд євро.

Про це повідомляє "Итарр-Тасс" з посиланням на французькі ЗМІ.

У їх розпорядження потрапила 11-сторінкова копія так званого "Пакту зростання в Європі".

Даний документ "Олланд напередодні наміченого на 29 червня саміту ЄС в Брюсселі направив для ознайомлення багатьом політикам, в тому числі канцлерові ФРН Ангелі Меркель".

Реклама:

Для активізації економічного зростання і боротьби з безробіттям французький лідер пропонує розвивати великі проекти в таких областях, як енергосистеми, відновлювальна енергетика, біотехнології.

"З заходами щодо стимулювання зростання на суму 120 млрд євро, ефект від яких буде помітний негайно, Європейська рада має визначитися вже в червні", - зазначив Олланд.

За його словами, "вони повинні бути розроблені до кінця поточного року, при цьому, необхідно ввести податок на фінансові транзакції".

"Нарешті вони повинні супроводжуватися програмами, спрямованими на поліпшення рівня життя трудящих", - додав французький лідер.

Кошти на фінансування "Пакту зростання в Європі" пропонується отримати з трьох джерел.

По-перше, повинні бути задіяні структурні фонди ЄС, які виділять 55 млрд євро.

Європейський інвестиційний банк міг би надати 60 млрд - "позику, яка піде на реалізацію проектів інфраструктури".

Ще 4,5 млрд євро, можливо вишукати за допомогою так званих "проектних облігацій" - колективних запозичень кількох країн ЄС, спрямованих на фінансування великих інвестиційних контрактів.

За даними видання, президент Франції виступив також за те, щоб "випустити єврооблігації з більш тривалим терміном погашення на суму аж до 10 млрд євро".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: